Šípkobraní, aneb bez šípkáče ani ránu

Jednoho pátečního odpoledne se ÚŽASnice sešly u Jany v zahradním domečku, každá s kilem šípků a daly se do vaření šípkového sirupu pro studenější dny.

Drcení a vaření nebyl takový problém, jako to mačkání šípků skrz plátno. Trvalo to dlouho a šlo to špatně. Proto vymačkaný sirupový polotovar vydržel u Jany přes noc ve špajzce a v sobotu ráno byl sirup doplněn o cukr a kyselinu citrónovou a nalit do sklenic.

I když to zabralo víc času než si předsevzaly, díky tomuto ÚŽASně strávenému času můžou hrdě do svých dětí nyní cpát trochu toho vitamínu C.

 

Zkuste to taky! Je to jednoduché, zdravé a dobré! Nebo příště přijďte dělat s námi!

Čerpaly jsme tady:

http://www.home-made.cz/2014/10/domaci-sipkovy-sirup-aka-wobenzym-ktery.html

Napsat komentář